به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
آموزش و فرهنگ سازی تنها راه پیشگیری از ایجاد مقاومت های آنتی بیوتیکی
دکتر هادی عباسیان گفت: ایجاد مقاومت به داروهای ضد میکروبی و آنتی باکتریال به عنوان یکی از تهدیدهای سلامتی است آموزش تنها راه برون رفت از این مشکل است.
به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:
دکتر هادی عباسیان معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدماتی بهداشتی درمانی آذربایجان غربی در خصوص آغاز هفته پیشگیری و مهار مقاومت های آنتی بیوتیک گفت: پدیده مقاومت میکروبی از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان یکی از 10 تهدید اصلی سلامت مطرح شده است. از استراتژیهای اصلی برای مقابله با این معضل می توان به آموزش و فرهنگ سازی جوامع در ارتباط با پرهیز از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها و بهبود و تقویت موازین بهداشت و سلامت همگانی اشاره نمود. سایر استراتژیهای توصیه شده عبارتند از: پیشگیری از انتقال عفونت در سطح جامعه و در حین ارائه خدمات بهداشتی-درمانی، تقویت نظامهای مراقبت در زمینه پایش میزان مقاومت میکروبی و میزان مصرف داروهای آنتیمیکروبیال، بهینه سازی مصرف داروهای ضدمیکروبی و حمایت از تحقیقات کاربردی است.
هر ساله تاریخ 18 الی 24 نوامبر (28 آبان لغایت 4 آذر) به عنوان هفته جهانی اطلاع رسانی در زمینه مقاومت میکروبی اعلام شده است.
براساس گزارشGLASS Global Antimicrobial Resistance and Use Surveillance System) (، ایران از بین 63 کشوری که آمار مصرف آنتی بیوتیک خود را برایGLASS ارسال نمودهاند، بیشترین مصرف کننده آنتیبیوتیک بوده و روند مصرف در سه سال اخیر افزایش یافته است. براساس یافته های نظام مراقبت آزمایشگاهی مقاومت میکروبی در کشور، میزان مقاومتE.coli به سفالوسپورین نسل سوم و چهارم. استافیلوکوک مقاوم به متی سیلین و میزان بالایی از مقاومت به آسینتوباکتر، سودوموناس و کلبسیلا گزارش شده است.
این مقام مسئول در ادامه تاکید کرد: افزایش آگاهی و حساس سازی جمعیت عمومی و گروههای حرفهای خاص در زمینه مهار مقاومت میکروبی، از طریق پرهیز از تجویز، توزیع و مصرف بیرویه (بدون تجویز پزشک ) می تواند به عنوان راهکاری مهم تلقی گردد.
عباسیان در پایان تصرح کرد: همیشه به خاطر داشته باشید میکروبهای مقاوم به دارو به چشم غیر مصلح قابل دیدن نیستند ولی مبتلایان به آنها قابل مشاهدهاند.
نظر دهید